söndag 11 mars 2012

Orkar inte

Igår vakna ja tidigt av nån anledning. Funderade på om ja skulle gå å tråna el inte men de blev inte så för ja orkade inte. Satt å glodde rakt fram i nån timme. Hanna och Moa kom efter 13 nån gång. Vi sjöng lite singstar och gick till hemmakväll och köpte godis å läsk. Sen gick vi till Roddys å köpte fika å efter de gick vi hem till mig igen å titta på Spooky buddies. Buddiesarna är så söta. Titta på ett avsnitt av Solsidan å sen Nasses film. Efter en stund ville Moa spela Alias så vi spela å Hanna titta på filmen. Hon är helt makalös asså. Att man lixom kan göra sånt me henne redan för att hon läser så bra. När vi va på Hemmakväll skulle hon betala 57kr. Hanna sa att hon skulle ge en femtiolapp, en 5krona och 2 enkronor. Hon gav 50lappen å upptäckte att hon inte hade 7kr i mynt. Då räckte hon fram en 20lapp. Sen sa hon till mig "ja räknade att 5+2 är 7 och så lägger man bara på en 0 så blir de 70 och då visste ja att pengarna skulle räcka." Ehh...Ja visst är de så, men de kan man inte räkna ut när man är 6...Visst, hon fyller 7 nästa vecka men ändå! När ja va barnvakt hos dem i torsdes bestämde vi att vi skulle ha filmkväll igår så sa ja att vi kunde titta på Spooky buddies. Ja skulle bara kolla så de va svenskt tal på den å inte svensk text. "Men de gör inget sa Moa, ja läser ändå så fort." Ja, sa Ulrika, men Hanna tycker de är svårt å koncentrera sig om hon måste läsa och titta samtidigt...Stackars Hanna, de skiljer 4 år på dem. Kan ju inte va så kul när Moa klarar vissa saker bättre än henne.
När Mattias kommit å hämtat dem så gjorde ja fram å baksida till min kokbok. Sen kom Maria. Vi pratade, spela singstar och titta på melodifestivalen. Tyckte att rätt låt vann =) Vi hade en mysig kväll tillsammans. Hon gick hem efter melodifestivalen. Ja titta på Sing along och extra extra sen gick ja å la mig.

Idag sov ja till 13. Brukar aldrig sova så länge. Sussie kom in till mig å undra om ja inte kunde baka nåt till fikat. Gjorde mig i ordning å gick in till dem sen. Baka kladdmuffins. De blev goda sa de. Smaka inte för ja är på helfart. El rättare sagt, försöker. Hetsåt igår. MEN NU JÄVLA SKA JA LYCKAS!!!!!! Sen fick ja Sussi till å spela singstar. Hon sa att hon sagt att hon aldrig skulle göra de inte ens om hon fick 25 öl innan. Men vi sjöng =) El ja, sjöng å sjöng..Skråla =P Sen spela vi skip-bo.
Nu har ja gjort ingenting igen. Funderar på om ja ska orka gå å träna idag. Får nog bli så.

Länge har ja känt att de bara är å hålla med. För lugnets skull. Försöker hela tiden va till lags å säga bra saker men lik förbannat blir de fel. Allt blir fel vad man än säger. Allt sluar ändå i nerdtryckning. Försöker bara va snäll. Om ja inte gör de, om ja säger va ja egentligen tycker, då blir allt ännu värre. Mycket mycket värre. Vill inte ens tänka på vad som händer då. Är väl egentligen bara å bita ihop å fortsätta men ja orkar inte mer. Orkar inte me att blir nedtryckt flera gånger om dan för att nån annan har allvarliga problem me sig själv...

Jag måste ses som väldigt väldigt långsint. Jag är väl medveten om det. Men de handlar inte om det. De är så mycket annat som spelar in. Man kan inte säg och göra vad som helst mot andra och sen tro att man alltid blir förlåten. Nånstans måste de finnas en gräns som visar att de man gör får konsekvenser å de är den gränsen ja försöker visa. De handlar inte om att ja är lånsint. Ja VILL inte av andra orsaker. Ja tycker inte man behandlar folk hur som helst - även fast man har funktionshinder.

/ Sandra

0 kommentarer: