tisdag 28 februari 2012

Sårrensning

Börja dan me städning. Trist men nödvändigt. Gjorde nårra kort sen, hade nårra beställningar. Fick alla gjorda, skönt.
Begav mig till vc sen för att få min brännskada bedömd igen. Va nån läkare ja aldrig träffat. Jan tror ja han hette. Han sa att de va för stort å djupt för att han skulle kunna bedömma det å att ja skulle till kirurgakuten för å få de reviderat. Sa att ja inte ville till akuten för att de finns elak personal där. Å då menar ja elak. Sofie blev rasande på dem en gång när hon följde mig dit. Men ja va tvungen å gå dit. En ssk skulle bara lägga om såret provisoriskt först. Jessica kom in. Va kul å se henne igen. Hon har inte vatt på träningen nu på ett tag. Hon sa att en av undersköterskorna skulle följa mig till akuten så att ja inte gick hem ist. "Vi känner ju dig så väl så de är bäst å skicka me nån.." Sen sa hon att hon skulle checka av läget på träningen.
Behövde inte vänta sådär överdrivet länge som tur va. Fick Sandra som ssk å de är ja jätteglad för. Hon är så snäll. Fick en patientskjorta oxå tog hon puls, BT o saturation. 160/68...Brukar inte ha så högt övertryck men Sandra sa att de va för att ja nyss gått och för att ja har ont. Aja, tur att de inte va undertrycket som va högt iaf. Sen kom läkaren in. De första han sa va "de kommer ta en jäkla tid innan de läker!" Jahapp sa ja, då får de väl göra de då. Sandra undra hur lång tid å fick "jättelång tid - ännu längre tid" till svar. Som tur va så behövde vi inte göra rent såret uppe på op för ja har ingen känsel på större delen av såret. Men när han fått bort ett tjockt lager död hud och fibrin så började de göra riktigt ont. Han la på lite blöta kompresser som skulle luckra upp de igen. Fick en annan läkare som fortsatte revideringen. Han va väldigt rak. Undra varför ja bränt mig. Svara för att ja skulle få mitt straff för att demonen ville de och om ja inte gjorde de så skulle nån ja älskar att dö. Nej, sa han. Jo! Nej. Jo, demonen sa de, då är de det som gäller...
Fick såret omlagt sen. Fick lite omläggningsmaterial me mig hem + en lapp till Inger om att hon ska lägga om de varje dag å hur hon ska göra.
När ja kom hem bytte ja om å cykla iväg till tc. Äntligen dags för zumba! De skulle va nytt pass idag. De va verkligen jätteroligt! Jessica tyckte me de va kul. Hon undra hur de gick på akuten å så. Hon är så rar.

Ikväll har ja packat lite å lagt kylgel på såret. Gör asont. Kan inte röra armen riktigt för de pulserar i den.
Ska spela roller coaster tycoon 2 nu. Hitta de idag. Nostalgi! =)


/ Sandra

0 kommentarer: