tisdag 27 december 2011

Uppdatering

Har inte haft tid å skriva så här kommer en liten uppdatering....

Månd 19/12 va ja hos Hanne. Mamma kunde inte va me denna gången så ja va ensam hela tiden. Gick igenom allt som vanligt. Sa att ja inte känner så mycket länge å att ja blir lessen jättelätt för ingenting. Försökte få henne å tro att saknaden på känslor berodde på antideppen men de gick inte. För er som inte vet så funkar de så att man ju tar antidepp mot att man inte ska va så lessen jämt men medicinen kan inte skilja på lessen å glad utan alla känslor dämpas, sänks dosen något så blir man lite mer lessen kanske men man kan oxå känna att man är glad. Men nej, hon ville inte sänka. Berätta om allt med filmen och så oxå, att allt ligger på mig att avsluta den eftersom de är ja som inte vill va me i den mer. Allt som hänt sen i mars är bara en film, inte på riktigt. Anna, Putte å Hanna är inte döda på riktigt, bara i filmen. Gör ja slut på filmen kommer de börja leva igen.
De va sista gången ja va hos Hanne nu innan hon blir tjänstledig. Förra gången sa hon att hon skulle va ledig i 3mån men denna gången sa hon att hon inte visste hur länge hon skulle va borta. AL sa att de va glada att hon inte sagt upp sig iaf så de känns som om de kommer bli mer än 3mån som hon är borta...Dumt nu när man lärt känna henne så bra å byggt upp tillit å så. Men som tur är så får ja ha Anna ist. Hon sa att ja fick va hos henne tills Hanne kommer tillbax men ja är rädd att de ändrar sig. Å vad händer om Hanne inte kommer tillbax? Visst, AL sa att Anna sagt att ja va en av de patienter som hon ville ta över från Hanne, men ja är ändå orolig...
Gav Hanne ett julkort. Hon blev glad. Hon har två andra på väggen på sitt kontor. Hon sa att ja va en av hennes favoritpatienter =)
På kvällen va de xtravaganzaträff. Bra att de låg en innan julen så lite julmatsångest kunde diskuteras. Gav Cilla ett julkort till henne å ett till Maja sötnos. Cilla fick en nyckelring me ett bjällerhjärta som de stod angel på å Maja fick en volangkjol ja sydde för lite sen. Hon blev glad =)
Vägde mig oxå. Har gått upp lite efter att ja börjat på halvfart men Cilla sa att de bara är vätska å att alla gör de.

Tisd 20/12
Va å gjorde vid mig i håret. Klippte å gjorde nya slingor. Såg ingen skillnad på hur de va innan om ja ska va ärlig. Hade velat ha olika nyanser på slingorna men så blev de inte. Men men...På em följde ja me Carolin hem. Vi hade jättemysigt. Gjorde rocky roads, drack glögg å pratade. Hon sa att ja får komma hem till henne fler gånger. Tycker de är så himla snällt av henne att ja får de. Hon gör ju de på sin fritid lixom. Va borta en runda hos faster å Janne innan ja cykla hem. Fick en julgåva av dem. Snällt =)

Onsd 21/12 va ja å mamma hos Maria på endokrinmottagningen. De är hon som håller koll på min tumör. Hon undrade hur ja kände mig. Sa att ja trots kortison kände mig mycket trött hela tiden å att ja visserligen gått ner mycket i vikt mha xtravagaza men att de går långsammare för mig än för de andra. Maria sa att hon visste varför. Tumören gör att mina sköldkörtelvärden länge har legat i underkant och nu var de dags att börja medicinera mot det. Låga sköldköretlvärden gör att man går upp i vikt å är jättetrött och ja skulle börja me Levaxin samma dag för att höja den igen. Sen är de provtagning efter 6v för att se hur värdena ligger då ev måste dosen dubbleras el tredubblas. Visst, ja blev inte glad att ja måste ta en medicin till men de kändes skönt att veta att ja inte är inbillningssjuk. Att ja är trött av en orsak å att de finns en anledning till att ja inte kan minska i vikt lika snabbt som de andra.
När vi va klara hos Maria va vi å löste ut Levaxin på apoteket. Ja ringde Inger å berätta om de å sa att Maria skickar en journalkopia till henne. Sen va ja å mamma å åt på Mc'Donalds. Vi körde inom mitt å hämta alla saker ja skulle ha me mig hem över julen å sen bar de av till Markaryd. Va kul å träffa pappa å Alle å min älskade lille Sammie.

23/12
Lilljulafton. Vi har som tradition att på lilljulafton så får man läsa de man köpt av de som säljer jultidningar så de blev en del läsande å bläddrande. På kvällen ringde Ronny å sa att Filip va hemma och att Mira va på toppenhumör. Han undrade om vi ville komma å hälsa på henne. Självklart ville vi de!!! Ja å mamma körde dit snabbt. Å så underbar hon va de lilla livet! Hon är 8mån. Vi va där en stund å hon va så pigg å gla å go hela tiden. Ja fick hålla henne å man ville bara pussa på henne hela tiden.
När vi kom hem åt vi julmat. De va jättegott. Drack en julmust oxå. Hade bestämt att ja skulle dricka en då å en på julafton. Sen la ja å Alle in paketen under granen. De blev mycket för Sammies hjärna. Han va heltoppad å trodde att han skulle få nåt paket. Tyckte synd om han men han va jätteduktig å rörde inget. Som traditionen säger så va de bingolotto som gällde senare på kvällen. Å ris a la malta. Va riktigt mysigt. Vid 20 va ja inne hos Ingar å Lasse å tomta. Pappa hade fixat mask detta året så ja tror inte att Hanna å Moa va stensäkra på att de va ja iaf. Är alltid roligt att tomta. Hade me mig en busigabarnlista. Daniel å Emma stod högst upp ;) Sammie tyckte ja va lite mysko me den där masken. Mamma sa att han hade vatt orolig under tiden ja va borta. Sötnos! <3

24/12
Äntligen julafton! Som barn ser man väl fram emot de just för att man får paket men ja ser lika mycket fram emot att få ge. Va spänd på reaktionerna när mormor, morfar, farmor å mamma å pappa öppna "årets julklapp".
Eftersom de va uppesittarkväll dagen innan så tog ja mina sömntabletter på tok för sent å därmed va ja dötrött på julaftons förmidda. Va uppe å åt frukost å sen vek ja lite servetter innan ja gick upp å sov igen. Mamma väckte mig vid 11 så ja hann göra mig i ordning innan vi skulle till farmor vid 12. När vi kom till farmor så fick Alle köra hem å hämta min kamera å minneskortet till mammas å pappas kamera. Sen åt vi. Va dopp i grytan å lite annan julmat. Jättegott. Hade bestämt me Pia att ja skulle tomta hos dem vid 14 å när ja skulle göra mig i ordning till de så upptäckte ja att ja glömt min tröja å leggings så Alle fick rycka ut igen. Tur att man har han. Han skjutsade mig till Pias föräldrar sen. De gick bra å tomta förutom att ja tappa luvan en gång ;) När ja gick hem sen så mötte ja två st som kom me barnvagnar oxå va grannens 3åriga barnbarn ute när ja kom hem så de va roligt å prata me han. Sammie blev glad när ja kom hem oxå. Han har så mycket för sig asså...=P Klädde om å sen va de Kalle Anka. Vi fika lite, tog nån kaka. Gott men väldigt sött asså. Mormor å morfar kom 15.40. Nästan direkt fick ja årets bästa julklapp, jag ska få ett kusinbarn!!! Ida å Morgan ska få en bebis som är beräknad till 2/7-12 =D Efter 16 nån gång kom farmor. Annika va inne en runda å hälsa oxå. Sen satt vi å prata tills tomten kom vid 17. Hade bett Simon å Svante komma å de va bara mamma som visste de så de va roligt. Pappa va helt inne på att Ida skulle va tomte å Alle hoppades innerligt att vi inte skulle ha nån tomte alls. Han gillar inte julen å han tycker att tomten bara tar tid, han vill ha sina julklappar direkt. Ja å mamma är konservativa å tycker att tomte hör till. När de delat ut säcken så kom Pia in me Meva en runda. Hon blev jätteglad å de blev ja me. Är så glad att ja har Pia å hennes familj i mitt liv. Pia sa att så nöjd som Meva är me mig är hon inte me nån annan. Vi har ett speciellt band.
När de gått dela ja ut resten av julklapparna. I år öppnade vi alla samtidigt, annars brukar vi göra så att en öppnar ett paket medan de andra tittar på så att alla får se vad man får men de hade tatt så lång tid så vi gjorde inte så i år. Ja öppnade långsammast för ja va så nyfiken på va alla andra fick. Va så så spänd på de andras reaktioner när de öppnade nåt av mina paket. Förra året va ja så deppig så ja hade inte så mycket ork till å köpa de julklappar ja ville till mormor, morfar å farmor men i år så hade ja gjort de. Hade scannat in massa foton från när ja å Alle va små å gjort en fotobok till dem var. Mormor och morfars bok, Farmors bok å Mamma och pappas bok hette de. De blev lite krångel med omslaget på två av dem men de redde sig. Å alla blev jätteglada =) När de öppnat dem så va de precis som om de glömde att de hade fler juklappar å öppna, de bara satt å bläddra i böckerna så de va jättekul. Mormor å farmor fick ett varsitt förkläde som ja sytt oxå. De tyckte de va jättefina. Kul, vet att de alltid har förkläde på sig när de är i köket. När julklapprna va öppnade så åt vi. Va jättegott me julmat. Sen titta vi på lite film från när ja å Alle va små å en konsert ja va me i. Skratta så vi låg dubbla =) Vi satt å prata rätt länge å när mormor, morfar å farmor åkt så satt vi uppe lite till innan vi gick å la oss.
Ja är så glad att ja har de så himla bra, att ja har en familj. Varje julafton berättar de om hur de va när ja kom till Sverige på julafton 88. Ja va så liten å när mormor höll mig så vaknade ja till. Hon tänkte att nu börjar hon skrika men ist sprack ja upp i ett stort leende. De säger att de fick den bästa julklappen, ett barn på julafton. Men ja fick oxå den bästa julklappen, två föräldrar, mor och farföräldrar - en familj. De finns så många som har de jobbigt på julen för att de inte har nån familj el tillhörighet. Brukar alltid tänka på dem, att de inte får känna de fina å underbara som ja känner. Min familj ställer alltid upp för mig å de stöttar mig så himla mycket. De betyder allt för mig <3

25/12
Juldagen. Åt julfrukost. Mums! Hade bestämt att vi skulle gå en långrunda idag för å förbränna lite julkalorier. Gick runt Hualtet me Ohlssons. Fick en skymt av Johan innan promenaden =) Har inte sett han sen i somras. Efter promenaden fika vi hos Ohlssons. Va mysigt, fick prata lite me Ida å så. Ja å mamma börja på ett pussel ja köpt när vi kom hem. På kvällen titta vi på Cappriciosa. Den va jättebra, sa mycket.

26/12, annandagen
Sov länge. Va bara uppe å åt frukost sen somna ja i soffan å sov till typ 12. Gick runt Ekebacken å Oshult sen. Sammie va jätteglad. Å han badade! Skönt ju... =P
Pusslade lite å sen på kvällen titta vi på Miracle on 34th street. Mysig film.

Idag så gick ja ner efter 7 nån gång å åt frukost. Sen titta ja lite på tv å somna me Sammie i soffan. Va mycket bra på tvn. Pippi på rymmen bla ;P Efter lunchen körde pappa å Alle mig hem. Alle skulle ändå byta nån julklapp på intersport å de hade inte vatt helt lätt å ta alla mina julklappar på bussen. Baka negerbullar (ja de heter så) när ja packat upp mina saker. Invigde min matberedare som ja fick i julklapp. Hade inget kokos så rulla dem i pärlsocker ist. Sen har ja vatt å tränat. Shabam el hur de nu stavas. De är ett danspass. Jättekul! Satt å prata lite me Carolin när ja kom hem. Sen har ja bara slappat.

Imån vill ja sy lite, va ett tag sen nu. Natta har fått en liten Noa =) Ska sy ett bebisset till han tänkte ja. Har fått lite beställningar till Mira oxå men de ska inte va klart förrän hennes 1-årsdag i april men ändå, kan ju va ute i god tid för en gångs skull.

Ska sova nu. Natti natti!

/ Sandra

0 kommentarer: