torsdag 30 juli 2009

Stockholm

När ja fyllde år fick ja en liten resetripp till Stockholm med mamma. Vi åkte i måndes å kom hem igår. Har hatt jättemysigt! Bodde på ett hotell nära centralen där de hade isbar. Coolt! ;)
Började åka buss till Hässleholm i måndes. Tog sen tåget till Stockholm å va uppe på förmiddan. Sen gick vi i Gamla stan å tittade, gick lite på slottet oxå. Sen gick vi tebax till hotellet för att få våra rum. De va inte klara när vi kom så vi låste bara in bagaget. Fick ett jättemysigt rum på 5våningen. Vilade liten sen gick vi ner till isbaren. Fick en stor jacka innan vi gick in. Allt där va gjort av is precis som på det riktiga ishotellet. Måste säg att glasen va väldigt återvinningsbara :P Efter isbaren så gick vi ut å åt. Sen somna vi gott när vi kom tebax till hotellet igen.
På tisdan började vi me en god hotellfrukost. Skicka sms till pappa å fråga om de va gott me knaäckebröd för vi satt å åt skrammelägg å bacon =P Efter de så gick vi ut på stan igen. Vi va på Panduro! Bara 1h men mamma tyckte de va drygt. Kan inte fatta de :P Ja tyckte iaf de va rena paradiset å hade kunnat va kvar hur länge som helst i princip. Sen gick vi en runda inne på Sturegallerian. Påväg dit så mötte vi slottsvakterna ridande påväg till slottet till stora vaktombytet. Pampigt =) Va på Hötorget en runda sen. Alltid lika många skrikande försäljare :P
Sen gick vi till hotellet för att ja skulle orka me dagens höjdpunkt, Allsång på Skansen! Åkte till Skansen vid 16 å vid 17 började repetitionen. Fick jättebra platser! Såg allt hur bra som helst å kunde rört Anders Lundins fru om vi velat =P Tiden mellan repetitionen å direktsändningen satte vi oss å åt. Sen va de dags igen! De va riktigt kul asså! =) Va nära att få kameran i huvet ett X antal gånger haha. Efter att föreställningen va slut så gjorde alla artisterna som va med ett varsit nummer till. De va ös!
Gårdagen börjades med en lika god frukost som dagen innan. Sen gick vi till slottet igen. Hade köpt en kombinationsbiljett så man fick se olika grejer men behövde inte ta alla sakerna samma dag. Tre kronors museum va ashäftigt! Riktigt fint bevarat! Efter vi tittat klart gick vi rn runda i Gamla stan å sen tillbax till shoppingstritorna. Sen va de dags att ta tåget til Hässleholm igen. När vi satt på centralstationen ringde de från avd 11 i Ljungby. "Har sett att du blitt utskriven från Växjö, vill du komma hit innan AL kommer tebax?" Blev lite sur, ja blev faktiskt utskriven redan i fredes å den jäkla läkaren som skrev ut mig struntar fullständigt i mig å lägger allt på öppenvården. Visst, varför skulle hon bry sig, de är ju bara mig de handlar om men ja har gått på dagvård 3ggr/v sen i oktober förra å blir inte bättre. Nu de senaste månaderna har vatt helt åt skogen..Varför ringer dom på onsdagen vid kl 15 å frågar om ja vill komma? Även om ja vatt hemma så hade ja inte hunnit dit innan de stänger för dagen å torsd, fred...Tycker faktiskt de kunde ringt i måndes även fast ja inte hade kunnat komma...På månd ska ja få min dom. Ja ska till Maria å ta prover för å se om kortisonbehandlingen har hjälpt. Annars blir de till å börja om på ruta 1 igen. Sen ska ja till Jonas å få en kortisonspruta i fotleden. Hoppas verkligen de hjälper nu! Har så himmelens ont så ja vet inte va ja ska ta vägen ibland...Har lite funderingar bara..Den tiden ja va inlagd i Växjö så fick ja för många kortisontabletter. Jag ska ha 10mg 1+1+0 men fick 20mg 1+1+1. Sen fick ja ett jättestort astmaanfall så ja fick 12 betapred oxå. De smakar för jäkla räligt asså! Men...att kortisondosen blev rätt mycket högre än den skulle kommer att påverka provsvaren på måndag å betapreden kommer oxå höja värdena. Tycker inte alls de är bra. Även fast de är bra om värdena är högre än de brukar så vill ja att de ska va så som de blir när ja tatt ordinerad dos kortison.

Tänker så mycket på en viss person. En person som jag känner igen mig i. En person som ja beundrar mycket. Hon får mig att tro att de finns ett hopp nånstans långt bort. Den personen heter Sofia Åkerman

Suck.. Nu ska ja till vårdcentralen å lämna blodprov. Maria vill ha en titt på hur saltbalansen å Hb-värdet ligger inför justeringen av kortisonet. Ja är inte rädd för att lämna blodprov. Ja är inte rädd för blod. Ja skulle kunna sticka mig själv om de skulle va. Har provat de i skolan, gick jättebra. MEN..varje gång ja ska lämna prover som rör den här förbannade tumören måste ja väga mig å de hatar ja!!! Brukar säg till personalen att de absolut inte får säg hur mycket ja väger till mig för då kommer ja få sån jäkla ångest så ja inte vet va ja ska ta vägen.

Aja.. Måste dra nu...

/ Sandra

0 kommentarer: